Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- سخنگوی رسمی با اعلام کشف یک پیکر دیگر، گفت: آمار جان باختگان در حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان تاکنون به 37 نفر رسیده است.
به گزارش سرویس حوادث خبرگاری آریا، احسان عباسپور فرماندار آبادان افزود: عملیات آواربرداری و امدادرسانی بدون لحظه‌ای وقفه در حال انجام است و تلاش برای یافتن دیگر مفقودان این حادثه دلخراش ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او ادامه داد: آواربرداری در چهار جبهه توسعه بیشتری یافته و نیرو‌های امدادی در هر جبهه به طور گسترده در حال عملیات هستند.
وی افزود: همچنان جست‌وجو برای خارج‌سازی دیگر پیکرها از زیر آوار در محل حادثه ادامه دارد.

عملیات آواربرداری متروپل آبادان متوقف نمی‌شود
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز آخرین وضعیت آواربرداری ساختمان متروپل آبادان را تشریح کرد.
ابراهیم قنبری  گفت: باتوجه به سرعت گرفتن عملیات آواربرداری ساختمان 10 طبقه متروپل آبادان و جست و جو اجساد و خارج کردن آن‌ها از محل حادثه، به زیرزمین این ساختمان دسترسی پیدا کردیم.
وی با اشاره به استمرار عملیات آواربرداری در 2 ضلع شمالی و جنوبی برج متروپل، افزود: با دستور مستقیم استاندار خوزستان، نیرو‌های آتش نشانی و امدادی در 3 نوبت کاری و به صورت شبانه روزی در حال خدمت رسانی هستند.
قنبری تاکید کرد: عملیات آواربرداری تا خارج کردن آخرین پیکر افراد گرفتار زیر آوار متوقف نخواهد شد.

تصمیم نهایی درباره تخریب تخریب متروپل
بخش باقیمانده ساختمان متروپل با کمترین ریسک تخریب می‌شود.
نماینده قرارگاه خاتم الانبیاء در حادثه متروپل گفت: پس از پایان عملیت جستجوی جانباختگان حادثه ریزش ساختمان متروپل برای تخریب بخش‌های باقیمانده این سازه تصیم نهایی گرفته خواهد شد.
مهندس مصطفی متدین افزود: مردم آبادان در این حادثه بسیار نارحت و غم دیده هستند و باید عملیات تخریب به گونه‌ای انجام شود تا به غم آنان افزوده نشود.
او ادامه داد: به همین منظور یک کارگروه از بهترین اساتید کشور تشکیل شد بخش‌های باقیمانده با کمترین آسیب به تاسیسات زیربنایی و بنا‌های مجاور عملیات تخریب و آواربرداری انجام شود.

استاندار خوزستان: بقایای متروپل از طبقات بالا تخریب می‌شود
خلیلیان گفت: تمرکز فعلی بر یافتن پیکرهای احتمالی افراد زیر آوار مانده است و تا یافتن آخرین جسد تلاش خواهیم کرد.
صادق خلیلیان عصر سه‌شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در 2 روز نخست حادثه متروپل، به دلیل حضور خانواده‌های جانباختگان و مردم در محل حادثه آواربردرای کُند پیش رفت و از سوی دیگر به دلیل ناپایدار بودن بخش باقی مانده سازه نمی‌توانستیم دقت و احتیاط را فدای سرعت کنیم.
وی افزود: پس از چند روز آواربرداری و مقاوم سازی بخشی از باقی مانده سازه عملیات شتاب بیشتری یافته است و اکنون بیشتر ماشین آلات‌ سنگین عملیات آواربرداری را انجام می‌دهند و با ورود آنها احتمال خطر ریزش آوار روی گروه‌های امدادی کاهش یافته است.
خلیلیان افزود: در مرحله کنونی فناوری و دستگاه‌ها حرف اول را می‌زنند و شرکت‌های مختلف منطقه و قرارگاه خاتم الانبیا با آوردن ماشین آلات فوق سنگین و تجهیزات از چهار جبهه عملیات را دنبال می کنند.
استاندار خوزستان با بیان اینکه دولت با ارسال تجهیزات لازم پشتوانه مناسبی برای عملیات آواربرداری در حادثه متروپل داشت گفت: تلاش می‌شود عملیات جست و جو در متروپل تا امروز به پایان برسد.
وی تصریح کرد: در ضلع جلوی سازه به زیرزمین برج متروپل دسترسی پیدا کرده و بامداد روز سه‌شنبه چهار پیکر از زیر آوار خارج شد.
وی افزود: کار با قدرت در حال دنبال شدن است و تقسیم کار مناسبی بین گروه‌ها شکل گرفته تا این عملیات در کمترین زمان ممکن پایان یابد.
استاندار خوزستان گفت: همه قدرت ملی و استانی در آبادان پای کار هستند تا پیکر سایر جانباختگان از زیر آوار خارج و عملیات آواربرداری انجام شود.
خلیلیان گفت: چند تیم کارشناسی نظر داده‌اند که امکان سرپا نگه داشتن مابقی سازه متروپل وجود ندارد و احتمالا مابقی سازه از طبقات بالا تخریب خواهد شد.

تایید هویت جسد حسین عبدالباقی توسط بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران گفت: بر اساس محاسبات آماری، احتمال صحت روابط ژنتیکی بین متوفی با مادر و فرزندانش، 99.9997 % به دست آمد؛ لذا هرگونه شبهه‌ای در مورد احراز هویت جسد حسین عبدالباقی رد می‌شود.
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران با اشاره به فرایند تشخیص هویت جانباختگان حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان گفت: پیرو حادثه تاسف بار ریزش ساختمان متروپل آبادان، اظهار نظر‌هایی از سوی برخی افراد در فضای مجازی در خصوص روند تشخیص هویت و آزمایشات ژنتیک انجام شده مطرح شد که با توجه به غیرعلمی و غیر دقیق بودن مطالب مطرح شده که می‌تواند بیانگر بیگانگی و عدم آشنایی گویندگان و منتشر کنندگان مطالب فوق به فرایند تشخیص هویت و حوزه ژنتیک قانونی باشد، ارائه مطالبی جهت تنویر افکار عمومی هموطنان ضروری به نظر می‌رسد.
وی افزود: سازمان پزشکی قانونی کشور به عنوان دستگاهی علمی و تخصصی، در کنار وظایف متعارف خود، در تمامی حوادث و بحران‌ها همواره در کنار هموطنان بوده و با به کارگیری تمامی توان و ارائه خدمات با نهایت سرعت و دقت ممکن، تلاش کرده تا به سهم خود نقشی هرچند کوچک در کاهش آلام بازماندگان عزیز این حوادث ایفا کند.
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران با بیان اینکه یکی از فعالیت‌های سازمان پزشکی قانونی کشور حضور در صحنه‌های حوادث و انجام اقدامات فنی و تخصصی جهت تشخیص هویت و تعیین علت فوت است، تصریح کرد: در تمامی حوادث مختلفی که طی سال‌های گذشته به وقوع پیوسته، این کار با سرعت و دقت صورت گرفته است.
وی افزود: کار تشخیص هویت و همچنین تعیین علت فوت در حوادث بر اساس موازین علمی و دستورالعمل‌های تدوین شده به انجام می‌رسد؛ در این حادثه نیز مانند سایر موارد این اقدامات صورت گرفته و یا در حال انجام است.
رئوفیان ادامه داد: در شناسایی هویت جان‌باختگان از معاینات ظاهری، جنسیت متوفی، علائم و نشانه‌های خاص روی بدن، مدارک همراه، انگشت نگاری، فرمول دندانی و سایر موارد قابل احصاء استفاده و تشخیص هویت صورت می‌گیرد.
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران اظهار کرد: در مواردی که به دلیل شدت جراحات و آسیب وارده به جسد و یا فساد پیکر امکان تشخیص هویت با کمک روش‎های فوق امکان پذیر نباشد و یا در موارد خاص برای قطعیت و اطمینان بیشتر، از جسد نمونه‌ای جهت استخراج پروفایل ژنتیکی اخذ می‌شود تا با پروفایل‌های ژنتیکی استخراج شده از بستگان او مقایسه شود.
وی افزود: علم ژنتیک قانونی جزو تخصص‌های بین رشته‌‎ای با تلفیق علوم مختلف از جمله ژنتیک مولکولی، نانوتکنولوژی، شیمی و... است که با توجه به اهمیت نمونه‌های استحصال شده از صحنه‌های جرم یا قربانیان حوادث غیر مترقبه، روش‌های آزمایشگاهی استخراج و تکثیر DNA را به گونه‌ای بهینه سازی کرده تا از حداقل مقدار DNA، نتایج قابل اطمینان و قابل تفسیر حاصل شود.
رئوفیان گفت: در حوادث دسته جمعی در صورتی که نیاز به پروفایل ژنتیکی جهت تعیین هویت قربانیان یا بقایای انسانی باشد، قدم اول، برداشت نمونه از جسد یا بقایای بجا مانده در محل حادثه است. نمونه‌های بیولوژیکی که می‌توان در راستای استحصال پروفایل ژنتیکی جهت تعیین هویت افراد از آن‌ها استفاده کرد، شامل نمونه خون، بافت نرم مانند عضله و یا نمونه بافت سخت مانند دندان و استخوان است.
وی افزود: این برداشت نمونه توسط کارشناسان پزشکی قانونی و مطابق با دستورالعمل‌های سازمانی موجود انجام می‌شود.
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران ادامه داد: فرآیند استحصال پروفایل ژنتیکی از نمونه‌های بافتی (نرم یا سخت) در شرایط استاندارد شامل مراحل آماده سازی نمونه، استخراج DNA، کمیت سنجی، تکثیر DNA به وسیله روش PCR، تفکیک محصولات PCR به وسیله الکتروفورز و تهیه پروفایل ژنتیکی و در نهایت تفسیر و ارائه گزارش تعیین هویت است.
وی افزود: بر اساس نوع نمونه، زمان لازم جهت انجام استحصال پروفایل ژنتیکی و تطبیق به بازه زمانی حداقل 8 ساعت در نمونه خون تا 48 ساعت در نمونه‌های سخت (استخوان) نیاز دارد.
رئوفیان بیان کرد: ممکن است به دلیل فساد شدید بافت و یا عدم حصول نتایج قابل تفسیر، مراحل آزمایش نیازمند تکرار بوده و طبعاَ برای حصول نتیجه و پاسخگویی نیاز به زمان بیشتری خواهد بود.
وی افزود: در خصوص حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان، با توجه به آواربرداری‌های انجام شده و خروج پیکر‌ها و بقایای قربانیان طی ساعات و روز‌های اول وقوع حادثه، امکان شناسایی و تعیین هویت این عزیزان براساس پروتکل مربوط فراهم و با انجام بررسی‌های تخصصی لازم و طی فرآیند‌های مربوط، این پیکر‌ها پس از شناسایی تحویل خانواده هایشان شدند.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: متروپل آبادان رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران ریزش ساختمان متروپل آبادان حادثه ریزش ساختمان متروپل عملیات آواربرداری استاندار خوزستان پروفایل ژنتیکی حادثه متروپل تشخیص هویت تعیین هویت محل حادثه زیر آوار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۷۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۶۲۲ نفر افزایش یافت

به گزارش جام جم آنلاین، وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته، دشمن صهیونیستی سه مورد جنایت علیه ساکنان این منطقه انجام داد که بر اثر آن ۲۶ نفر شهید و ۵۱ نفر نیز مجروح شدند.

وزارت بهداشت فلسطین همچنین افزود: در نتیجه حملات مستمر ارتش رژیم صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه، از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون ۳۴ هزار و ۶۲۲ فلسطینی شهید و ۷۷ هزار و ۸۶۷ نفر نیز مجروح شدند.

پس از گذشت ۲۰۸ روز از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، این رژیم روزبه‌روز بیشتر در بحران‌های داخلی و خارجی خود فرو می‌رود.

رژیم اسرائیل طی این مدت دستاوردی غیر از قتل‌عام، ویرانی، جنایت‌های جنگی، نقض قوانین بین‌المللی، بمباران نهادهای امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.

رژیم صهیونیستی این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از ۲۰۸ روز نتوانسته گروه‌های مقاومت در یک منطقه کوچک را که سال‌ها در محاصره است، شکست دهد و حتی همراهی افکار عمومی جهانی را به‌ خاطر ارتکاب جنایت‌های آشکار در غزه، از دست داده است.

دیگر خبرها

  • شمار قربانیان سیل بزریل به ۵۷ نفر افزایش یافت + تصاویر
  • تمدید مهلت داوطلبان برای تأیید سوابق تحصیلی
  • تخریب منزل مسکونی با سازه چوبی در پیشوا/۴نفر مصدوم شدند
  • جنگ غزه/ شمار قربانیان به ۳۴ هزار و ۶۵۴ نفر افزایش یافت
  • شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۶۲۲ نفر افزایش یافت
  • تایید شد: کاپیتان رئال رفتنی است
  • آواربرداری پس از نقشه‌برداری از خانه‌های آتش‌گرفته / ضرورت تسریع خدمات‌رسانی
  • سازمان جهانی بهداشت: سوءتغذیه در نوار غزه افزایش یافته است
  • سقوط اتوبوس به دره در شمال پاکستان ۲۰ کشته برجای گذاشت
  • افزایش دوبرابری شمار قربانیان فرونشست اتوبان در چین